Legend of Solgard Image
Metascore
81

Generally favorable reviews - based on 6 Critics What's this?

User Score
tbd

No user score yet- Awaiting 1 more rating

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
Stream On
Score distribution:
 1. Positive: 4 out of 6
 2. Negative: 0 out of 6
 1. Aug 23, 2018
  90
  Perhaps the highest compliment that could be paid to Legend of Solgard is that it’s not what you assume it might be just from hearing the genre in which you’d place it. It’s got something to offer all kinds of mobile gamers, from the very casual to the much more serious, and should expand the definition of a King title beyond what we’ve all known it to be for years now.
 2. Sep 25, 2018
  90
  The bottom line is that Legend of Solgard is free and the mechanics and polish are all top-notch, and the game loop quite compelling, so there’s no reason not to give it a shot yourself and see which side of the fence you end up on.
 3. Aug 28, 2018
  85
  Legend of Solgard is a nice surprise, a turn-based strategy game with puzzle elements that brings something new to the table.
 4. Sep 25, 2018
  80
  It's got a few niggles here and there, but this is a much deeper effort than anything we've seen from King before.
 5. Aug 26, 2018
  70
  Might & Magic: Clash Of Heroes is remade as a highly engaging free-to-play touchscreen gem.
 6. Sep 25, 2018
  70
  This Legend is definitely worth exploring, especially since it’s free to play, which seems like a must today in the overcrowded mobile marketplace.
Score distribution:
 1. Positive: 1 out of 1
 2. Mixed: 0 out of 1
 3. Negative: 0 out of 1
 1. Aug 24, 2018
  9
  A csak szerényen „King’-re elkeresztelt, nagytiszteletben álló csapat úgy próbált meg más vizekre evezni, hogy közben azért kicsit mégiscsakA csak szerényen „King’-re elkeresztelt, nagytiszteletben álló csapat úgy próbált meg más vizekre evezni, hogy közben azért kicsit mégiscsak ugyanazon a területen maradjon. Valljuk be az ötlet zseniális, és bár kismillió hozzá hasonló cím van a piacon mégiscsak piszkosul élvezetes, lássuk hát hogy miért is?

  Főhősünk Embla, egy furcsa frizurával rendelkező ifjú varázsló lány, akinek a specialitása az idézés, célja megmenteni a skandináv mitológiából ismeretes Midgardot és a kilenc másik királyságot, az elvileg megfékezhetetlen világ végétől, ami nem más mint a Thorból már megismert ezúttal **** formában jelentkező Ragnarok.

  A nap istennők idéző mágiájának köszönhetően Embla négy különböző típusú lényt tud megidézni – hozzátenném, hogy eleinte csak egyet – amiket színek szerint fognak csoportosítani. Szépen lassan meg fogunk ismerkedni mindegyik lénnyel, a képességeikkel és a speciális tulajdonságaikkal, ahogyan azzal is, hogy mi fog történni ha három ugyanolyan színűt egymás közelébe rakunk. A szabályok egyszerűek, bár eleinte lehet kicsit bonyolultnak fognak tűnni.

  Az első és egyik legfontosabb dolog a védekezés, a védekezéshez három ugyanolyan színű egységet kell egymás mellé egy vonalba rakni (vizszintesen), ekkor ezek egyfajta barikáddá fognak alakulni és mivel hármat raktunk egymás mellé, ezért az erejük hármas lesz. A pálya középen el lesz választva, nekünk a célunk az lesz, hogy felfelé támadjunk és a másik oldalon lévő **** fenyegető falban eleget sebezzünk ahhoz, hogy az ne tudjon több ellenséges lényt idézni. Ha függőlegesen rakunk egymás mögé három ugyanolyan szint akkor egy hármas erősségű, picivel nagyobb lényt fogunk kapni, természetesen ugyanebből a színből, amit egyébként folyamatosan erősíteni tudunk, ha továbbra is kettőt függőlegesen mögé rakunk.

  Nagyobb lényeink minden körben erősödni fognak egy szinttel, majd attól függően hogy milyen típusúak hamarosan támadni fognak. A támadás és védekezés folyamata nagyon egyszerű, bár elsőre nem annak tűnik. Tehát ha megindul mondjuk egy hatos lény előre akkor mindent elsöpör maga elől ami hat alatt van, ekkor természetesen veszít a lendületből mégpedig annyit amennyi a védekező egység száma volt. Tehát ha elindul egy hatos, akkor az simán el fog söpörni maga előtt három egy vonalban lévő kettes egységet, de már nem fog maradni ereje arra, hogy a falba is sebezzen, tehát kipukkan. Ekkor viszont szabaddá válik egy út a fal felé tehát a következő támadó egységet már oda érdemes felsorakoztatni. Ha négy egységet rakunk egymás mellé egy kétszer kettes négyzetbe, akkor úgynevezett óriás egységet fogunk kapni, ami nemcsak nagyobb - tehát két sort is elfoglal -, de erősebb is már alapból mint egy sima hármas egység. Ezeket is tudjuk erősíteni, mégpedig úgy ha vízszintesen kettő egységet mögé rakunk, tehát a bal alsó és a jobb alsó sarkába is rakunk egyet. Ekkor az ereje +2-öt fog kapni, a támadási szokásai pedig hasonlóak lesznek a megszokotthoz.

  Folytatás:
  https://hasznaltalma.hu/hirek/alkalmazasok-and-jatekok/2018/08/24/legend-of-solgardtesztlabor
  Expand