The Warlock of Firetop Mountain Image
Metascore
84

Generally favorable reviews - based on 6 Critics What's this?

User Score
tbd

No user score yet- Awaiting 1 more rating

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • Summary: The Warlock of Firetop Mountain is a tabletop adventure come to life! This fantasy solo RPG combines unique, simultaneous turn-based combat with a journey that changes based on each figurine you take into Firetop Mountain! Which hero will you take into Zagor's lair THIS time?
Stream On

Trailer

Please enter your birth date to watch this video:
You are not allowed to view this material at this time.
The Warlock of Firetop Mountain: Goblin Scourge Edition! - Launch Trailer
Score distribution:
 1. Positive: 6 out of 6
 2. Mixed: 0 out of 6
 3. Negative: 0 out of 6
 1. Mar 2, 2017
  90
  Essentially, what Tin Man has done with The Warlock of Firetop Mountain is to transform the classic gamebook into a single-player role-playing board game, one that comes with its own colorful storyteller and several modules to vary the experience on multiple playthroughs. The presentation is sublime, the considerable amount of new content has been implemented carefully and respectfully, and the mechanical changes sand off some of the original gamebook's harsher edges. I would have been quite happy had Tin Man done their usual fine work on a straight conversion of The Warlock of Firetop Mountain (and that is indeed on its way), but this is something altogether different and more special.
 2. Feb 22, 2017
  90
  Originally a PC/Mac game, The Warlock of Firetop Mountain could have been an awkward conversion. Instead, it transfers to the small screen pretty well. It’s a fine new take on a familiar format — one that’s sure to make you hope that there will be future Fighting Fantasy games done in this manner.
 3. Feb 22, 2017
  80
  The Warlock of Firetop Mountain is a brilliant story wrapped in a great game, and you should definitely give it a go.
 4. Feb 23, 2017
  80
  I loved my first playthrough of Firetop Mountain, even though I died. On the second playthrough, I was laser focused on beating it and did so while skipping over a lot of the text I read the first time. After that, I didn't really want to go back to the game. For a roguelike, this would be a terrible thing, but for a game book, I suppose that's not too shabby. Despite some of its issues, The Warlock of Firetop Mountain is certainly a complete and compelling package, though maybe not one you'll want to revisit.
 5. Feb 28, 2017
  80
  If you’re a fan of interactive-fiction titles like the Sorcery series you'll likely enjoy The Warlock of Firetop Mountain, although the story is not nearly as deep as similar titles in the genre. Fans of tabletop RPG modules will also find a lot to like in this game's single-player narrative and frequent combat action. Finally, if you're a fan of the old-school original book you'll enjoy diving into this recreation.
 6. 80
  The Warlock of Firetop Mountain is clearly just the start, and it’s a clever, rich one. It’s a game that is steeped in layer after layer of nostalgia, and it would be silly to suggest that it’s not important that you are old enough to have that nostalgia for these kinds of experiences before the game will really click with you; but all the age demographic statistics out there suggest that there are more than enough people of around my age playing games on their iPad and would find real nostalgic joy in adding this to their library.
Score distribution:
 1. Positive: 1 out of 1
 2. Mixed: 0 out of 1
 3. Negative: 0 out of 1
 1. Dec 6, 2018
  8
  Steve Jackson és Ian Livingstone sorozatának ami nálunk csak „Kaland, Játék, Kockázat” néven híresült el, kiderült, hogy kint AmerikábanSteve Jackson és Ian Livingstone sorozatának ami nálunk csak „Kaland, Játék, Kockázat” néven híresült el, kiderült, hogy kint Amerikában őrületes kultusza van. Ott a neve Fighting Fantasy és a mai napig olvassák és játsszák a gyerekek, sőt még táblás játék formájában is kapható, szerepjátékokat is csináltak belőle tekintettel arra, hogy még a könyvhöz is szükség volt dobókockára, ez nem is olyan meglepő. Sose gondoltam volna, hogy így több mint húszonöt év távlatából valaha is eszembe fogják még juttatni ezeket a fantasztikus emlékeket, de most megtörtént. Nosztalgia faktor az ezrediken, csatoljátok be magatokat.

  A Tűzhegy Varázslója avagy The Warlock of Firetop Mountain az egyik első 1982-ben megjelent könyv volt és talán mind közül a legsikeresebb is. Ebből a könyvből készült szerepjáték és táblás társasjáték is. Igaz Steve és Ian munkássága 1995-ben véget ért, szerencsére maga az ötlet nem. 2002-ben a Wizard Books felvásárolta a jogokat újra kiadta az összes könyvet és hat teljesen új történettel örvendeztette meg a nagyérdeműt, a siker 2012-ig tartott. A Fighting Fantasy története viszont még mindig nem ért véget, ugyanis 2017-ben a Scholastic Books újra felvásárolta a jogokat, azóta kettő új kötetet is megjelentetett és tízet a régiek közül teljesen új rajzokkal. Mint láthatjátok, mi felnőttünk, de a kiadók nem hagyták annyiban ezt a fantasztikus ötletet, ennek az eredménye a számtalan számítógépes játék változat is, ha jól tudom összesen hét kötetből csináltak portot az elmúlt több mint huszonöt évben. Az egyik legújabb eresztésről készült most ez a teszt, jöjjön hát, maradjatok velünk!

  Aki esetlegesen nem tudná, a Kaland, Játék, Kockázat könyvek zseniálisan ötvözték az olvasás élményét a végletekig leegyszerűsített szabályrendszerre épülő szerepjátékkal. A könyvek lényege az volt, hogy gyakorlatilag végig lehetett játszani, rendszeresen döntéseket kellett hoznunk és a döntésünk alapján a megfelelő oldalra lapozva folytathattuk a történetet. Rengeteg felfedeznivaló, gyűjtögetnivaló és harc volt benne és még ennél is több válogatott halálnem. Éppen ezért az olvasók közül sokan voltak akik leírták egy-egy fontosabb fordulópont előtt az adott oldalszámot és visszalapoztak abban az esetben ha nagyon rossz útra tévedtek volna, vagy meghaltak. A harchoz dobókockára volt szükség, nem kevés próbálkozásra volt szükséges ahhoz, hogy rendes szabályok szerint végigjátsszuk a könyvet. Klasszikus try&errorra épülő élmény volt, éppen ezért nem kevesen voltak akik csaltak olvasás közben.

  A könyveknek egészen elképesztő, egyedi hangulata volt, a fejünkben lejátszódó erőteljesen a fantáziánkra bízott élmény mellett rengeteg sajátos rajz is volt a könyvekben, ami még jobban rásegített az adott hangulat átélésében. Szinte beleégtek az ember agyába ezek a képek, ahogyan a válogatott brutális halálnemek is. Éppen ezért nem kicsit lehetett nehéz dolga a készítőknek amikor úgy döntöttek játékot csinálnak egy ilyen meglehetősen körülhatárolt szabályrendszerben. A lapozgatást táblás játékmenettel, az olvasott élményt az eredeti szövegek bevágásával, a kockadobálgatós játékmenetet pedig itt is kockákkal oldották meg. A játék legérdekesebb része mindig is a harc volt, ami a könyvekben ugye meglehetősen korlátozott körülmények között zajlott illetve nagy volt a csábítás arra nézve, hogy átugorjuk, esetlegesen csaljunk benne. Itt bizony ilyen nem lesz, a harcot meg kell tanulni, nagyon nagy szerencse is kell hozzá, nincsen menekvés, itt fogunk a legtöbbet elvérezni.

  Folytatása:
  https://hasznaltalma.hu/hirek/alkalmazasok-jatekok/2018/12/07/a-tuzhegy-varazslojatesztlabor
  Expand