Life is Strange Image
Metascore
83

Generally favorable reviews - based on 4 Critic Reviews What's this?

User Score
8.5

Generally favorable reviews- based on 60 Ratings

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • Summary: Life is Strange is a five part episodic game that sets out to revolutionise story based choice and consequence games by allowing the player to rewind time and affect the past, present and future.

  You are Max, a photography senior who saves her old friend Chloe by discovering she can
  Life is Strange is a five part episodic game that sets out to revolutionise story based choice and consequence games by allowing the player to rewind time and affect the past, present and future.

  You are Max, a photography senior who saves her old friend Chloe by discovering she can rewind time. The pair soon find themselves exposed to the darker side of Arcadia Bay as they uncover the disturbing truth behind the sudden disappearance of a fellow student.

  Meanwhile, Max begins to have premonitions as she struggles to understand the implications of her power. She must quickly learn that changing the past can sometimes lead to a devastating future.
  Expand
Buy Now
Stream On

Trailer

Play Sound
Please enter your birth date to watch this video:
You are not allowed to view this material at this time.
Life Is Strange 2 - Official Seattle Gameplay | Gamescom 2018
Score distribution:
 1. Positive: 4 out of 4
 2. Mixed: 0 out of 4
 3. Negative: 0 out of 4
 1. Dec 15, 2017
  91
  While I'm still fairly early on in Life is Strange, I'm thoroughly enjoying it so far. I love the realistic graphics, voice acting and music, and the controls are pretty decent for touch screens. It's my first time playing, and the story got me hooked right away. This is one iOS game that is well worth the money and I look forward to checking out the next episodes.
 2. Dec 27, 2017
  85
  If you didn't have the chance to discover life is strange on home-console, now you have the right chance to do it, with a very good porting, with new social elements perfect for the perfect platform.
 3. Dec 20, 2017
  80
  Life Is Strange does suffer from different technical issues — much like its console counterpart in 2015 — but it’s not enough to detract newcomers from experiencing its riveting narrative in full effect. With the addition of features like Photo Mode and bonuses like the iMessage stickers, Life Is Strange reiterates why fans need to rewind time and once again step into the shoes of Max.
 4. Dec 22, 2017
  80
  This adventure game is a little janky on mobile, but still plenty enjoyable.
Score distribution:
 1. Positive: 3 out of 4
 2. Mixed: 0 out of 4
 3. Negative: 1 out of 4
 1. May 17, 2020
  10
  Well, i enjoyed life is strange on consoles, the game is just awesome, is has nice looking graphics, but more important, a great story, theWell, i enjoyed life is strange on consoles, the game is just awesome, is has nice looking graphics, but more important, a great story, the story is just great, I loved it, the 5th episode’s ending left me crying a lot, it’s a pretty emotional experience, I would really recommend to play it, and well, it can be played in most of the platforms, I played it on my phone, it’s an iPhone 8, it performed great, it surprised me, it’s a must play game Expand
 2. Feb 2, 2018
  8
  A Life is Strange egy 2015-ös kalandjáték, ami PC-re Xbox ONE-ra és PS4-re jelent meg a Square Enix gondozásában. Azóta már készült egyA Life is Strange egy 2015-ös kalandjáték, ami PC-re Xbox ONE-ra és PS4-re jelent meg a Square Enix gondozásában. Azóta már készült egy folytatása is, a Before Storm ami epizodikus megjelenésben immáron a harmadik jár. Tervbe van véve természetesen, hogy ha sikeres a játék akkor ez is meg fog jelenni mindenki kedvenc tapiképernyőjére. Manapság a lövöldözés és gyilkolászás korát éljük, legyen szó filmekről, játékokról vagy éppenséggel a valóságról, szóval igencsak nagy csemegének és különlegességnek számít ha valaki elég merész ahhoz, hogy egy kalandjátékkal törjön be a piacra. Voltak idők amikor egyik ilyen játék jött ki a másik utána (lásd a régi Sierra sorozatokat) ma már nagy bajban van az aki ennek a műfajnak a szerelmese. Éppen ennek köszönhető, hogy a játék egész szép sikereket ért el mind pontozás terén, mind pedig a kasszáknál.

  Nekem igencsak objektívnek kellett lennem amikor a pontozásra került a sor, hiszen túlságosan férfi és túlságosan 40 éves vagyok ahhoz, hogy beleéljem magam egy tinilány főiskolás kalandjaiba és hogy képes legyek azonosulni az ekkori „komoly” mindennapos problémákkal és azok megoldásaival. Bevallom nem nagyon sikerült, de igyekeztem a tényekre hagyatkozni és csak azokkal foglalkozni. Sajnálatos módon a játék itt is epizodikus rendszerben van felépítve, a 2.99-es áron csak az első fejezetet tudjuk megvenni egy öt részes teljesből. A további részeket 0.99-ért vásárolhatjuk meg (ezek ára egyébként állandóan változik), szám szerint négy további rész várható, a teljes szezonbérlet pedig 8.99-be kerül, ebből rövid matekkal kiszámolható, hogy a Life is Strange gyakorlatilag minimum 11.99 dolláros áron megvásárolható, ami nem valami olcsó, főleg egy lassan három éves játékhoz képest.

  Mondanom sem kell, hogy a pénzünkért kapott első epizód rendkívül rövid, gyakorlatilag csak ismertetője a játékmenetnek, éppen hogy csak megismerjük Maxet, a képességét, a problémáit, találkozhatunk gyerekkori barátnőjével Chloe-val és éppen hogy csak körvonalazódni kezd, hogy mi is az alapfelállás, konfliktus. Engem sajnos nem igazán fogott meg ez az egész történet, pedig a játék csodaszép, az irányítás könnyen szokható, tanulható. Ha már itt tartunk, akkor ne essetek abba a hibába amibe én, ne a joyos irányítást válasszátok, mert az nagyon nem áll kézre és kényelmetlen. Maradjatok az alapfelállásnál, tehát a bal kezünket Maxen tartva tudunk kedvünkre mozogni négy irányba, míg a jobb kezünkkel tudunk 360 fokban nézelődni és megadni a mozgási irányokat. Minden mást már szimpla tapizással tudunk elérni.

  Mint ahogyan azt már korábban írtam, a Life is Strange egy kalandjáték, számtalan dolgot meg tudunk nézni, el tudunk olvasni, mindenkivel tudunk beszélgetni, vagy csak pár szó erejéig infót kaphatunk róluk. Ha valaki alapos akar lenni, akkor jóval több időt el tud tölteni már az első epizóddal is, de ha haladni akarunk előre a történetben, 1-2 óra alatt a végéhez érkezhetünk és már vehetjük is meg a következő epizódot. A játékon belül egyébként minden ilyen jópofa képregényes betűkkel van prezentálva, teljesen logikus, könnyen értelmezhető hogy hol mit kell tenni, egy kis keresgéléssel és józan paraszti ésszel minden megoldható. Nem nevezném igazán nehéznek, de sajnos a korlátozott tapiképernyő miatt gyakran fogunk kapkodni, tekintettel arra, hogy az visszatekeréses időintervallumok igencsak rövidek. De szerencsére akárhányszor újra lehet próbálkozni, szóval belejön bárki aki akar.

  Már az eredeti játéknak is csodaszép grafikája volt, aki a teljes élményre vágyik annak nem árt ha van a zsebében egy iPhone X, ugyanis ezen a legszebb a vizuális élmény, amivel nem is lenne gond, viszont az átirat sajnos kissé összekapott munka. Vannak benne igencsak látványos bugok; pl. kocsiban ülve, hiába megyünk előre, a táj körülöttünk nem mozog, hanem egy helyben áll, az ilyen dolgok visszavesznek kicsit a teljes élményből. A zenék stílusosak, magas szintet képviselnek, a szinkronszínészek munkája se hagy kívánnivalót maga után. A fiatalabb korosztálynak, főleg a csajszikáknak különösen maradandó élmény lesz Max és Chloe kalandja, a lényeg csupán annyi, hogy tudunk-e azonosulni a történettel. Nekem sajnos nem sikerült, de mindezek ellenére igyekeztem objektívnek maradni és a jelenlegi piaci helyzetet nézve pontozni a játékot. Kipróbálni érdemes, ha megtetszik akkor mindenképpen a szezonbérlet mellett voksoljatok, mert az olcsóbban kijön.
  Expand
 3. Apr 9, 2018
  8
  Played the game on ps4. Cool and touching story... The mobile port is ok, played on iPhone 8 Plus.
 4. Oct 22, 2020
  0
  Absolute progressive garbage. Can’t believe people actually like this ****