Final Fantasy XV Pocket Edition Image
Metascore
79

Generally favorable reviews - based on 7 Critics What's this?

User Score
8.8

Generally favorable reviews- based on 186 Ratings

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • Summary: Now you can enjoy the FINAL FANTASY XV story across 10 exciting chapters. Tap to move, tap to talk, and tap to fight
  Easy for anyone to pick up and play.
Stream On
Score distribution:
 1. Positive: 5 out of 7
 2. Negative: 0 out of 7
 1. Feb 26, 2018
  90
  Yes, that’s an awfully hefty price for a mobile game, one so large that it does make one wonder whether it’s worth it to take the plunge or simply buy the console version of Final Fantasy XV, which by now can be had for less than its original price. Still, if seeing the game on mobile is what prompted you to want to give it a try in the first place, it’s well worth trying out the initial, free chapter to see if you want to invest more money and time into it, as well as to marvel on how a full-fledged RPG can be translated to touchscreens without compromising all that much.
 2. Feb 23, 2018
  90
  Some of the most fun I’ve ever had with a game based on a popular franchise tailor-made for smartphones.
 3. Feb 9, 2018
  85
  I played through the first chapter of FFXV Pocket Edition, and I'm getting much more enjoyment out of this than the console version so far. I wasn't expecting to like the game this much, but it's won me over with the cute and endearing, slightly deformed character models and vastly improved combat system. I've already gotten farther in just the first chapter than the console version, and that's saying something. The dialogue matching up is also impressive.
 4. Feb 8, 2018
  80
  A remarkable achievement and a hugely interesting idea, Final Fantasy XV Pocket Edition's inherent identity crisis could be its undoing though.
 5. Feb 13, 2018
  80
  It's ample and fun enough, very nice to see and easy to play, just like a title that wants to intercept an audience as wide as possible.
 6. Feb 13, 2018
  70
  Final Fantasy XV: Pocket Edition is an amazing new model for mobile ports that should get applied to more (and better) games.
 7. Feb 21, 2018
  65
  Bugs aside, what Square Enix has here is the perfect mold for its mobile games. Whether original titles or abbreviated retellings like this, the future of Final Fantasy or Dragon Quest or the Mana series is bright for smartphones if it chooses to follow this formula. I love what Final Fantasy XV: Pocket Edition represents for the future of mobile gaming, I just don’t very much care for the actual game.
Score distribution:
 1. Positive: 1 out of 2
 2. Mixed: 0 out of 2
 3. Negative: 1 out of 2
 1. Mar 12, 2018
  9
  A Final Fantasy XII hatalmas sikerén felbuzdulva a srácok ott a Square Enixnél valami monumentális dologra készültek, úgy tervezték, hogy aA Final Fantasy XII hatalmas sikerén felbuzdulva a srácok ott a Square Enixnél valami monumentális dologra készültek, úgy tervezték, hogy a XIII egy egészen speciális, alaposan kidolgozott világot fog bemutatni a közérdeműnek. Ez lett volna a Fabula Nova Crystallis sorozat, aminek csak egy része a XIII a többi más területet bemutató játék az Agito XIII illetve a Versus XIII lett volna. Más-más szereplőkkel, más területekkel, de ugyanabban a hatalmas, kidolgozott világban. A koncepció nagyon jó volt, a gond csak az, hogy a nép utálta a XIII-at.

  Ezért a készítők „kicsit” jegelték az Agitót és a Versust és inkább arra koncentráltak, hogy a XIII-at, Lightning történetét kicsit helyrepofozzák, érthetőbbé, játszhatóbbá tegyék, ennek az lett az eredménye, hogy a történet egy trilógiává bővült és annak ellenére, hogy a második rész már sokkal élvezhetőbb lett, a harmadikkal sikerült teljesen, tökéletesen tönkretenni mindent amit évtizedekig építettek. Sajnos a hardcore Final Fantasy (innentől csak FF) rajongók utálták a sorozatot, a Square minden igyekezetének ellenére csak egyre jobban elsüllyedt a szemükben. Majd kiadták a kizárólag online érdekeltségű XIV-et ami ugyancsak borzalmasan pocsék volt, hatalmas bukás. Mindeközben az Agitót és Versust csak hanyagholták, egyik fejlesztőtől a másikig dobálták, amik közben teljesen átalakultak és szinte már másik játék lett belőlük.

  Az Agito XIII-ból később Type-0 lett kizárólag PSP-n jelent meg és hatalmas sikereket értek el vele. A Versus XIII-ból meg ez idő alatt (közel egy évtizedről beszélünk) Final Fantasy XV lett, ami a 2016-os megjelenésével bankot robbantott. Végre ki sikerült mászni a slamasztikából és megalkotni egy olyan FF-et amire mindenki vágyott. Nem is csoda, hogy a játékot azóta se engedték el, jönnek ki hozzá a jobbnál jobb DLC-k, folyamatosan pofozzák, polírozzák, azok járnak a legjobban akik még csak most veszik meg a Royal Editiont (ami a Pc-s megjelenéssel együtt jött ki a piacra), amiben konkrétan minden benne van ami eddig megjelent és még a sornak nincsen vége, mert további kiegészítésekre lehet számítani.

  Nem is csoda, hogy ekkora siker után kiadták a Pocket Editiont (innentől csak PE), ami kapaszkodjatok meg; mestermű lett. Az ötlet, hogy fogták az egész játékot, történettel, szereplőkkel, beszélgetésekkel, harccal, mindennel együtt és átültették egy hihetetlenül cuki, aranyos, sokkal könnyebben emészthető változatba, szerintem zseniális. Az egész játék tényleg olyan mint egy kis zsebváltozat, nem csak azért mert a zsebünkben lévő telefonon is elfér, hanem azért mert minden pici, cuki, mégis adja azt a hangulatot amit a nagy változatoktól megszokhattunk. A történetet egy az egyben átvették, igaz a párbeszédek picivel rövidebbek és lényegre törőbbek, de megmaradtak az eredeti szinkronhangok, a történet vezetése egy az egyben ugyanaz és sikerült a játékmenetet is átvenni, annak ellenére hogy sokkal kompaktabb az egész feeling.

  Nyilván nincsenek olyan hatalmas területek mint a nagy változatban, nem áll rendelkezésünkre egy teljesen szabadon bejárható sandbox játékmenet. Irányítani fognak minket, kevésbé lesz szabad a játékmenet, de maga a harcrendszer és a gyűjtögetés élménye is olyan élvezetes, hogy aki szerette az eredetit az imádni fogja ezt is. Aki meg még nem játszott FF játékkal biztosan a sorozat szerelmese lesz, hiszen annak idején az első kb. hat rész pontosan ilyen volt mint ez most, aranyos, nagyfejű főszereplők harcolnak és harcolnak és gyűjtögetnek, szintet lépnek és haladnak előre egy csodálatos, kibontakozó történetben, az élmény meg csak beszippant és nem enged el.

  A játék ingyenesen leszedhető, de sajnos a második fejezet után már fizetni kell, a negyedik fejezetig 0,99 dollárt utána meg 3,99-et. Vannak különböző pakkok amik sokkal jobban megérik, én úgy gondolom, hogy az első fejezet után már mindenki érezni fogja, hogy tetszik-e neki a játék vagy sem , neki a teljes pakkot ajánlanám (2-10. fejezetig) 19,99-ért. Igen nem olcsó a játék, de egy FF játék mindig is ennyibe került és higgyétek el nekem minden egyes fillért megér. Nem is pazarlom tovább a szót, ezt látni kell és ki kell próbálni, szerencsénkre mindezt ingyen megtehetjük.
  Expand
 2. Apr 7, 2018
  0
  Bad game
  -Overpriced
  -The Style in witch the game is presented makes you to not taking the game serious.
  -unfinished Story