User Score
7.4

Mixed or average reviews- based on 22 Ratings

User score distribution:
 1. Positive: 15 out of 22
 2. Negative: 4 out of 22

Review this game

 1. Your Score
  0 out of 10
  Rate this:
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
 1. Submit
 2. Check Spelling
 1. May 18, 2018
  9
  It's a typical turn-based RPG smartphone game that does a nice job of having some replay value by timing in-game events with Marvel movies. Deadpool 2 came out, play through a campaign and raid for a chance to acquire Deadpool as a playable character. Same thing with Thanos when Infinity War was in cinemas. Smartphone games are all about longevity, and Marvel Strike Force has the entireIt's a typical turn-based RPG smartphone game that does a nice job of having some replay value by timing in-game events with Marvel movies. Deadpool 2 came out, play through a campaign and raid for a chance to acquire Deadpool as a playable character. Same thing with Thanos when Infinity War was in cinemas. Smartphone games are all about longevity, and Marvel Strike Force has the entire Marvel Universe to choose from just to make people waste 15 minutes (or more) on their phone hoping that they make in-game purchases for the usual shortcuts to save time. The graphics, animation, and sound effects are good enough for all kinds of smartphones, the RPG element of pairing different characters and skills together makes this game a lot of fun. The only reason why it's not 10/10 for me is that games like this don't have an offline mode of sorts. Expand
 2. May 4, 2018
  8
  A mozik még mindig Infinity War lázban égnek, a mozi helyeknek kihűlni sincsen idejük, bármerre nézel, bármit hallgatsz, mindenhonnan ez jön vissza. Be kell ismerni, hogy a tíz éves Marvel projekt megkoronázása valóban nagyon jól sikerült (bár én még nem láttam), olyan emberek véleményére adva akiké számít. Igaz a befejezésre várni kell még egy évet, de ebből is csak az látszik, hogy aA mozik még mindig Infinity War lázban égnek, a mozi helyeknek kihűlni sincsen idejük, bármerre nézel, bármit hallgatsz, mindenhonnan ez jön vissza. Be kell ismerni, hogy a tíz éves Marvel projekt megkoronázása valóban nagyon jól sikerült (bár én még nem láttam), olyan emberek véleményére adva akiké számít. Igaz a befejezésre várni kell még egy évet, de ebből is csak az látszik, hogy a készítők komolyan gondolták ezt az eseményt.

  Nem is volt kérdés tehát, hogy zsinórban fognak egymás után jönni a jobbnál jobb – vagy gyengébb – játékok amik vagy érintik a témát vagy pedig kifejezetten a háborúról szólnak. A Marvel Strike Force története szerint elég szorosan kapcsolódik az eseményekhez, de emellett sok más vonalat is érint. Lévén fél tucatnyi történetszálat tudunk majd végig játszani, sok-sok alfejezeten és mellékküldetésen keresztül.

  A Marvel Strike Force stílusa szerint egy ultra minőséig és hihetetlenül látványos, taktikai és lightos RPG elemekkel megfűszerezett, körökre bontott táblás játék. Ezt a stílust egyébként a Square Enix vezette be a Final Fantasy játékokkal, évtizedeken keresztül polírozták és végül tökélyre fejlesztették. Elképesztő, hogy sok-sok évvel később már a saját mobilunkon játszhatunk olyan játékokkal, amikkel idáig csak PC-n vagy konzolon tolhattuk és tessék íme, itt van még egy remekmű.

  Negyven feletti hőssel találkozhatunk a játék során, mindegyiket összegyűjthetjük vagy akár meg is vehetjük – lesznek akciók az arcunkba tolva rendesen – ezek közül talán a három csillagos Amerika Kapitány a legjobb, lévén természetesen ő az egyik legértékesebb hős a játékban. A hősöket kártyák végtelen grindolásával szerezhetjük meg, akiket egyenként tudunk majd gyúrogatni, egyrészt ugye tapasztalati pontok alapján szintet léphetünk velük, majd mindenkinek lesznek saját személyre szabott felszerelései, amikhez ugye alkatrészekre lesz szükségünk. Majd a megfelelő kártyaszám összegyűjtése után csillagot is fejleszthetünk rajtuk, illetve mindegyiküknek lesz több képessége is, amiket ugyancsak egyenként lehet szintet léptetni. Szóval lesz itt gyúrnivaló rendesen, csak győzzük megtalálni a megfelelő csapatot, mert ugye egyszerre csak ötöt vihetünk magunkkal, mindenkit fejleszteni meg egészen egyszerűen képtelenség.

  Szerencsére lesznek olyan sztori vonalak illetve kihívások, amikre csak külön csapatokat vihetünk magunkkal – mondjuk csak gonosztevőket, vagy éppenséggel valamilyen kasztba tartozókat – szóval alapjában véve akár mindegyik hőst használni tudjuk majd, de ehhez sok-sok héten de inkább hónapon át aktívan játszanunk kell a játékkal. Ahogyan az lenni szokott a sztorizáson kívül lesznek kihívások, események, online Arena, Klán és a hozzá tartozó klános raidek és még sorolhatnám a tucatnyi tevékenységet amikkel le tudjuk kötni magunkat – a határ csak az aksi idő lesz, mert azt szívja ám rendesen.

  Érdemes a napi küldetésekkel mindig végezni, nem csak azért mert értékes jutalmakat kaphatunk értük (pl. most éppen Wolverine-t lehet összeszedni) hanem azért is, mert ezek gyönyörűen végigvisznek minket minden fontosabb tevékenységen. Amiket szépen kitanulva már el lehet engedni a kezünket és kedvünkre csinálhatunk amit csak akarunk, pontosabban mondva amire van elég staminánk, vagy speckó nyersanyagunk, mert pl. sajnos a klános raidekhez szükségünk lesz olyan nyersire amivel meg tudjuk gyógyítani hőseinket, ellenkező estben vagy csak másokkal tudjuk folytatni a harcot vagy pedig várnunk kell a következő napi támadásig. Szóval lesz motiváció rendesen a költekezésre.

  Mindent egybevetve, a Marvel Strike Force egy nagyon jó kis játék, hosszú időre le tudja kötni az embert, látványos, igényes, izgalmas, igaz a körökre osztott stílust meg kell egy kicsit szokni, de ez legyen a legkevesebb gond vele. A fizetős tartalom elég sokáig háttérben tartható, de ha igazán eredményesek akarunk lenni biztosan zsebbe fogunk nyúlni havonta legalább egyszer. Kipróbálni mindenképpen érdemes!
  Expand
 3. May 5, 2019
  10
  This is such a good and entertaining game. The fight scenes are nice and it has a really nice journey of getting all the characters.
 4. May 4, 2019
  10
  This such a good game, I really enjoy playing this game, especially love then journey of getting new characters.
 5. May 7, 2019
  10
  This is a very good game. It has very interesting abilities and has everything such as blitz, raids and campaigns.
 6. May 11, 2019
  10
  This is a really fun and enjoyable RPG game. It has everything such as arena, blitz, online, raids, alliances and of course campaigns.
Metascore
tbd

No score yet - based on 2 Critic Reviews

Critic score distribution:
 1. Positive: 2 out of 2
 2. Mixed: 0 out of 2
 3. Negative: 0 out of 2
 1. Apr 6, 2018
  75
  Marvel Strike Force is a nice strategic RPG with plenty of heroes and villains to unlock, several campaigns and events.
 2. Apr 3, 2018
  80
  Foxnext’s first foray into the Marvel universe is a slick and addictive RPG featuring Earth’s mightiest mortals in action.