Donut County Image
Metascore
83

Generally favorable reviews - based on 9 Critic Reviews What's this?

User Score
7.4

Mixed or average reviews- based on 17 Ratings

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • Summary: Donut County is a story-based physics puzzle game where you play as an ever-growing hole in the ground. Meet cute characters, steal their trash, and throw them in a hole.

Trailer

Play Sound
Please enter your birth date to watch this video:
You are not allowed to view this material at this time.
Donut County - Trash TV Trailer
Score distribution:
 1. Positive: 7 out of 9
 2. Negative: 0 out of 9
 1. Aug 28, 2018
  100
  Donut County provides a lot of what people are always saying they want more of from their mobile games: a new and unique world, a compelling story and interesting mechanics you don’t see in tons of other titles.
 2. Aug 27, 2018
  100
  Despite being a game about holes, Donut County is a remarkably complete experience. It’s got the charm and silliness of something like Katamari Damacy, but with some added depth, interesting character work, and compelling storytelling to boot. This is an absolute must play.
 3. Aug 27, 2018
  90
  Donut County is simply stunning. It smashes together smart gameplay, simple controls, a ridiculous storyline, and a gorgeous soundtrack, creating a masterpiece of an easy-going puzzler. If you're looking for something with tons of depth and hours of gameplay, you won't find it here. But what you will find is one of the finest puzzle games you may ever play, and an experience that will stay with you long after the credits roll.
 4. Aug 30, 2018
  80
  Donut County excels with its tone, art and story though it will leave players looking for a challenge wanting more. Niche, brief but still great.
 5. Sep 15, 2018
  80
  Donut County is a real pleasure to see and it also plays smoothly, but its lack of depth and level design, ultimately, is keeping it to become that gem that could have been.
 6. Sep 5, 2018
  80
  With humor and personality, a wacky scenario and easy-to-understand holey puzzles, Donut County is a good game, a bit short, but with a lot of quality and fun.
 7. Sep 4, 2018
  60
  You get to meet all these quirky characters, you finally have levels where there is more to do then swallow everything, but then the game just ends. I like everything about this game, it’s just too short to recommend.

See all 10 Critic Reviews

Score distribution:
 1. Positive: 2 out of 2
 2. Mixed: 0 out of 2
 3. Negative: 0 out of 2
 1. Jan 24, 2019
  10
  Love me some funny & short games. Waiting to see what's next from Ben Esposito
 2. Mar 1, 2019
  8
  Created by Ben Esposito, úgy van ez írva, mintha tudnom kéne hogy ki is ez az ember. Egy dologban biztos vagyok, mostantól fogva megjegyeztemCreated by Ben Esposito, úgy van ez írva, mintha tudnom kéne hogy ki is ez az ember. Egy dologban biztos vagyok, mostantól fogva megjegyeztem a nevét és a biztonság kedvéért kőbe is vésem, nehogy valaha is elfelejtsem. A Donut Conty egy rendkívül egyedi hangulattal, látványvilággal, kreativitással ellátott logikai játék, minden mosómaci rajongónak kötelező darab, kivéve ha rosszkedvű akarsz maradni és/vagy semmiképpen sem szeretnél nevetni egy jót.

  A játékot egy igencsak trendi beszélgetéssel kezdjük, Mira a tinédzser kislány és BK a legjobb haverja aki mellesleg egy mosómaci, telefonon chatelnek egymással. A beszélgetést magát nem tudjuk irányítani, de kedvünkre küldözgethetünk kacsa emojikat, amit egyébként minden hasonló üzengetés közben megtehetünk. Már magából a témából és a kettő barát között zajló szájkaratéból is kiderül, hogy ez egy nagyon pihentagyú játék lesz, de ekkor még nem tudjuk, még csak nem is sejthetjük, hogy milyen zseniális ötlet kerekedik ebből.

  BK ugyanis TrashKingnek, a környéket uraló mosómaci vállalkozónak dolgozik, a feladatköre lyukkezelés, pontosabban fogalmazva, az hogy a környéken mindenhonnan begyűjtse a szemetet. A megoldás nagyon egyszerű, távolsági irányítással ezt a lyukat minden szemét alá vezetve, szépen módszeresen hagyjuk, hogy azok leessenek, azt hogy hova zuhannak és hogy mi fog velük történni senki se tudja (egyelőre), egy dolog viszont már az első pályán kiderül; a lyuk minden egyes lepottyantott tárgy után egyre nagyobbra nő, minél nagyobb, annál nagyobb dolgok tudnak beleesni, és minél nagyobb dolgok esnek bele annál nagyobbra és nagyobbra nő. Egyes pályákon ez a lyuk már olyan röhejesen hatalmas, hogy egész hegyek pottyannak bele, a fizika amit építettek a játékba meg zseniálisan vicces, mert minden valahogy olyan súlytalan, mintha éppen hungarocellből lenne. A lepottyanó dolgok lehetnek bármik, egészen az apó eldobott szeméttől kezdve a hegyeken át napozóágyon pihengető krokodilig. Senki nem menekül, senki nem csinál semmit (pár speciális esettől eltérően, de ez legyen csak meglepetés) pontosan ezért olyan nagyon de nagyon vicces az egész szitu.

  Idővel kilencszázkilencvenkilenc lábbal a föld alatt, egy helyen összpontosul minden barátunk és egy tábortűz mellett megvitatjuk, hogy milyen fura dolgokon is estek át az elmúlt napokban. Ilyenkor rekeszizmot szaggatóan vicces párbeszédeknek lehetünk szem és fültanúi, vigyázat aki a fárasztó poénokat nem bírja (lásd Csupasz Pisztoly és társai) azok lehet csalódni fognak. Az egész helyzet annyira abszurd, hogy arra szavak nincsenek. De csak bele kell gondolni a történtekbe, 999 láb mélységben, egy tábortűz mellett mindenfelé állat arról beszélget hogyan pottyantak ide a mélységbe és nem értik miért is történt ez az egész. Ilyenkor gyakorlatilag egy Agatha Christie regényt meghazudtoló nyomozás veszi kezdetét és a gyanúsított valahogy mindig BK a mosómaci, aki eleinte hősiesen kerüli ezt a komolyabb bizonyíték nélküli vádaskodást, de arra hamar rájön mindenki, hogy a dolgok akkor kezdenek el potyogni a mélységbe, amikor valaki megéhezik egy kis fánkra és rendel pár darabot a Donut County Kft.-től. Idővel már BK sem tagad, beismeri bűneit, de később kiderül, hogy ő is csak egy pénzéhes mamutcég áldozata, egy apró láncszem a gépezetben. Ezek után jöhet is egy epikus Boss Fight, majd már vége is van a játéknak. Ekkor jön egy igencsak komoly WTF pillanat! Ennyi volt? Tényleg nincs tovább?

  Folytatása itt:
  https://hasznaltalma.hu/hirek/alkalmazasok-jatekok/2019/03/01/donut-countytesztlabor
  Expand

Trailers